038 - 426 8 551 info@jennix.nl

Home » Loopbaanadvies Zwolle

Loopbaanadvies Zwolle

Wanneer mensen of een baan veranderen kan het zijn dat een baan niet meer aansluit. Wanneer dat gebeurd is het goed te bekijken welke veranderingen er nodig zijn om weer werkplezier en energie te krijgen. Bij Jennix geven wij loopbaanadvies vanuit ons loopbaanadviesbureau in Zwolle, door te beginnen met een loopbaanoriëntatie. Tijdens deze oriëntatie leert uw medewerker zichzelf beter kennen en ontdekt hij of zij wat hij/zij wil. Wanneer de medewerker erachter komt dat werk buiten uw organisatie geschikter voor hem of haar is dan kan Jennix ook een arbeidsmarktoriëntatietraject verzorgen. Tijdens deze oriëntatie krijgen kandidaten hulp door middel van praktische handvaten en het aanleren van vaardigheden die hen tijdens het solliciteren helpen. Loopbaanadviesbureau Zwolle

Loopbaanoriëntatie op één van onze locaties in Zwolle

Vanuit onze locaties in Zwolle geven wij loopbaanbegeleiding om weloverwogen keuzes te maken voor de toekomst van werknemers. Een belangrijk doel daarbij is om duurzaam inzetbaar te zijn en blijven. Dit betekend onder andere dat het werk zo goed mogelijk aan moeten sluiten bij onder andere talenten, waarden, drijfveren en persoonlijkheidssterktes. Om de ‘droombaan’ te realiseren is het daarnaast belangrijk om groeikansen te benutten of stappen te zetten om de gewenste baan daadwerkelijk te realiseren. Hiervoor zijn een planmatige aanpak en een frisse blik van grote waarde. Dit doel kan immers alleen bereikt worden wanneer een medewerker een helder beeld heeft van loopbaanwensen en carrièredoelen heeft, en deze ook echt haalbaar zijn. Door hiervoor te zorgen helpt Jennix Talent Management de medewerker onderbouwde keuzes en toekomstbestendige plannen maken.

Het begint bij zelfonderzoek

Zelfonderzoek heeft een centrale rol bij de loopbaanoriëntatie van Jennix. Wie de werknemer is enwat hij of zij kan en wil zijn belangrijke uitgangspunten het vinden van een geschikte nieuwe positie. We beantwoorden deze vragen met behulp van persoonlijke gesprekken, assesments, een beroepskeuzetest en opdrachten die de medeweker uitvoert. Tijdens de beroepskeuzetest krijgt de medewerker inzicht in functies die matchen met zijn of haar profiel. Nadat de test afgerond is heeft de medewerker bovendien automatisch toegang tot een uitgebreide database met informatie over beroepen, opleidingen, cursussen en arbeidsmarktkansen.

Een persoonlijk actieplan

Samen met de consultant stelt de medewerker, aan de hand van de verschillende onderzoeken, het zogenaamde koersplan op. Dit koersplan bevat de acties die nodig zijn om de gewenste loopbaandoelen te realiseren.

Arbeidsmarktoriëntatie in Zwolle

Het gebeurd vaak dat het ontbreekt aan kennis van sollicitatiemethoden en een goed beeld van de huidige arbeidsmarkt. Kennis hierover is echter een belangrijke voorwaarde voor succes. Dankzij onze ondersteuning en kennis over de arbeidsmarkt in verschillende sectoren lukt het werknemers beter om vervolgstappen te nemen. Wanneer een medewerker lange tijd niet solliciteerde, kan de loopbaanoriëntatie uitgebreid worden met een arbeidsmarktoriëntatietraject. Hiermee krijgt de medewerker toegang tot ondersteunende gesprekken met de Jennix-consultant, extra trainingen en de 24-uurs sollicitatieservice, die vanuit Zwolle aangeboden wordt.

Inhoud van de trainingen en sollicitatieservice

Tijdens de trainingen worden verschillende onderwerpen uitgelicht die de medewerker helpen effectiever te solliciteren. Zo wordt er aandacht besteed aan het schrijven van een effectieve motivatiebrief en een aansprekend en onderscheidend curriculum vitae. Er is ook aandacht voor netwerken, zodat de medewerker zijn of haar netwerk beter in kan zetten om het doel te bereiken. Online aanwezigheid, zoals een goed gevuld LinkedInprofiel wordt ook besproken. Tenslotte wordt aandacht besteed aan het daadwerkelijke solliciteren: Hoe bereid jij je bijvoorbeeld voor op een sollicitatiegesprek? Trainingen worden gegeven in kleine groepen en worden opgevolgd met extra begeleiding. Bovendien biedt Jennix de 24-uurs sollicitatieservice, waar kandidaten veel gebruik van maken. We helpen kandidaten daarbij met het schrijven van alle sollicitatiebrieven en zorgen ervoor dat het curriculum vitae eruit springt.

Loopbaanadvies Zwolle

Contact met Jennix

Bij Jennix helpen we je graag verder. Neem nu contact op en:

  • Stel vragen aan een expert,
  • Krijg uitleg over ons werk,

Naast vrijblijvende oriënterend gesprekken op afspraak bent u ook welkom op ons gratis inloopspreekuur: Iedere dinsdag in Zwolle van 09.00 tot 11.00 uur.

Jennix Talent Management
Willemskade 30
8011 AD ZWOLLE