038 - 426 8 551 info@jennix.nl

Home » Re-integratie Zwolle

Re-integratie Zwolle (tweede-en-derde spoor)

Het beperken van schadelast is voor zowel u als uw werknemer belangrijk. Vanuit ons re-integratiebureau in Zwolle verzorgen we daarom re-integratie voor zowel het tweede als het derde spoor. Bent u een organisatie in de buurt van Zwolle, met een medewerker die langdurig ziek is? Dan komt u hiervoor in aanmerking. Dit is voornamelijk belangrijk als er binnen uw organisatie geen passende functie voor uw medewerker beschikbaar is.

Verplicht een passende functie te vinden

Als er geen passende functie beschikbaar is dan moet u op zoek naar een externe arbeidsmogelijkheden: Het tweede spoor. Dit wilt u niet te laat inzetten. Doet u dit wel dat loopt u risico op een loonsanctie. Ook als u niet voldoet aan andere eisen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter loopt u dit risico. Voorkom dit dus door specialistische deskundigheid, zoals wij bij Jennix hebben, op tijd in te schakelen. Re-integratie Zwolle (tweede-en-derde spoor)

Persoonlijke en professionele aanpak bij re-integratie vanuit Zwolle

Vanuit het re-integratiebureau in Zwolle zorgt Jennix Talent Management met haar professionals voor een persoonlijke aanpak. Wij hebben altijd één doel: De werknemer helpen om langdurig passend werk te vinden bij een andere organisatie. We kijken daarvoor naar de competenties van de werknemer en de op korte termijn haalbare oplossingen. Daarnaast kijken we natuurlijk naar de manier waarop afscheid wordt genomen van de huidige werknemer en functie.

In Zwolle en omstreken professionele Re-integratie derde spoor

Na het tweede spoor volgt het 3e spoor. Dit gebeurd zodra er door het UWV vastgesteld wordt dat er sprake is van een beperking, en uw werknemer niet meer optimaal kan functioneren. Er wordt dan een WGA-uitkering toegekend en veel werknemers denken (foutief) dat het re-integratietraject klaar is. Dit klopt dus niet!Vanuit Zwolle verzorgen wij re-integratie 3e spoor. En dit kan u veel opleveren!

De opbrengst van re-integratie 3e spoor

Ons doel is bij re-integratie 3e spoor passend en duurzaam werk vinden voor de medewerker. Doordat de medewerker een WGA-uitkering ontvangt en gedeeltelijk arbeidsgeschikt is, worden als dat lukt de kosten die u als werkgever maakt verminderd.  Wanneer de medewerker bijvoorbeeld 80/100 arbeidsongeschikt is, dan onderzoekt Jennix de haalbaarheid van een IVA-aanvraag.

Re-integratie 3e spoor: Ook uw medewerker heeft er voordeel van!

Doordat de WGA zo ingericht is dat werken gestimuleerd wordt profiteerd ook uw medewerker van een succesvol re-integratietraject! Het UWV bepaalt aan de hand van het arbeidsongeschiktheidspercentage hoeveel een werknemer zelf kan verdienen. Zolang hij minstens de helft van die restverdiencapiciteit benut krijgt hij een uitkering gebasseerd op zijn oude loon. De bovengrens is daarbij het aximumdagloon. Benut hij echter minder dan de helft dan is de uitkering gebasseerd op het minimumloon. Niet alleen u, maar ook uw werknemer heeft daarom een flinke prikkel om aan het werk te blijven!

Vanuit Zwolle zorgt Jennix Talent Management voor succesvolle derde spoor trajecten

Wij werken bij derde spoor trajecten voor een groot deel hetzelfde als in onze tweede spoor trajecten. Wij praten met u over de aanpak van het traject, alsook de baankansen van uw ex-medewerker. Natuurlijk houden we daarbij rekening met dingen als het arbeidsongeschiktheidspercentage en de restverdiencapaciteit. Daarnaast onderzoeken we met uw medewerker hoe zijn of haar mogelijkheden optimaal ingezet kunnen worden. De frequentie van de rapportages wordt in overleg met u vastgesteld.

Re-integratie Zwolle (tweede-en-derde spoor)

Contact met Jennix

Bij Jennix helpen we je graag verder. Neem nu contact op en:

  • Stel vragen aan een expert,
  • Krijg uitleg over ons werk,

Naast vrijblijvende oriënterend gesprekken op afspraak bent u ook welkom op ons gratis inloopspreekuur: Iedere dinsdag in Zwolle van 09.00 tot 11.00 uur.

Jennix Talent Management
Willemskade 30
8011 AD ZWOLLE